Forlæng din sofas liv med effektiv møbelrens og imprægnering

Et møbel er ikke blot et møbel, der ikke kræver rense og behandling, efter det er blevet sat op. Det er en god idé at rense din sofa med møbelrens, for at fjerne daglige urenheder og bakterier. Du skal tænke på, at en sofa er et møbel, du sammenlagt anvender mange timer om ugen. Derfor ophober der sig også døde hudceller og beskidthed, du skal sørge for at rense sofaen for løbende.

Det kan endda være med til at forlænge din sofas liv, hvis du passer og plejer den med tiden. På den måde undgår du, at den hurtigere fremstår slidt og brugt. En løsning kan være imprægnering af sofa, som skaber beskyttelse fremadrettet mod pletter fra fx kaffe og olie.

Hvordan kan du selv rense sofaen?

Hvis du har en sofa, der er blevet gammel at se på, på grund af støv, skidt og snavs, kan du sagtens forny udseendet og forlænge livet på din sofa. Hvis du ikke ønsker at kaste dig ud i projektet selv, kan du hos Renetaepper.dk få en professionel specialist til at kigge på din sofa.

Du kan også selv rense din sofa. Du skal dog være opmærksom på, hvilke rengøringsmidler, du anvender, da de forkerte midler i værste tilfælde kan blege og skade din sofa, så du får pletter, du aldrig kan komme af med, og det kan også gøre, at sofaen bliver nusset og fnulret på grund af skader i strukturen.

Når du skal rense din sofa, skal du børste den af, så overskydende fnuller fjernes. Det kan også sagtens klares ved at støvsuge din sofa. Her er det bedst at anvende et mundstykke til din sofa, der er beregnet til møbler og den slags overflader. På den måde er du sikker på at rengøre sofaen allermest optimal.

Møbelrens til at rense sofa

Når du er nået til at skulle rense sofaen efter overfladerengøringen kan du lave din egen blanding ud fra et par meget enkle trin:

  1. Halv liter danskvand (vand med brus) – må ikke være med citrus.
  2. 1 spiseske opvaskemiddel (uden farve).

Mere enkelt bliver det ikke. De to ting blander du godt sammen, og herefter dupper du blandingen på pletterne på din sofa med en klud og renser, indtil du ikke længere kan se pletten. Det er herefter vigtigt at tørre efter med en anden våd klud, der er blevet opvredet i rent vand uden sæbe. Til sidst skal du lade sofaen tørre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *