10 ting du ikke vidste om rolex

Vi kender efterhånden alle sammen rolex og anser mærket forbundet med prestige, stilfuldhed og selvsikkerhed. Der er dog en række trivia facts om rolex, som du måske ikke i forvejen vidste om det prestigefyldte mærke. 

1. Det hele startede som en velgørenhedsforening 

Rolex som brand startede faktisk som en velgørenhedsforening oprettet af Hans Wilsdorf Foundation i 1994. 

2. Bernard Madoff stral fra rolex 

Tilbage i 2008 blev rolex faktisk berøvet af Bernard Madoff, der anses at være hjernen bag en af tidernes største investeringssvindel. Bernard Madoff blev efterfølgende idømt 150 års fængsel, imens rolex mistede over en halv million dollars.

3. Rolex producerede deres egne råmaterialer 

Rolex udviklede og producerede faktisk selv deres egne metaller, der anvendes til rolex ure, kalder Rolesium. Rolesium er en kombination af platin og rustfrit stål, som med stadighed anvendes på bagsiden af kapslerne. 

4. Rolex blev for alvor populært under 2. verdenskrig 

Selvom 2. verdenskrig for mange er forbundet med noget forfærdelig og alt-ødelæggende, havde krigen nogle positive indvirkninger på rolex som brand. Rolex var allerede forinden populært inden for flysektoren hos den britiske hær og luftvåben. 

5. Rolex-navnet er baseret på en lyd 

Rolex som brand fik sit navn på basis af den lyd, som urer laver når de optrækkes. Rolex har derfor fået sit navn, så det er så tæt knyttet på selve oplevelsen af at bære et ur som muligt. Desuden ansås ”Rolex” som et kort og genkendeligt navn, der er nemt at udtale og huske. 

6. Dominos og coca-cola har sit eget ur 

Hvilket vil sige, at du rent faktisk kan købe et rolex ur, der har et Dominos logo på. Det samme har coca-cola.  

7. Det er en skrøne, at Rolex stammer fra Schweiz 

Selvom rolex er et af de mest prestigefyldte sweiziske urmærke, kommer rolex faktisk ikke Schweiz. Rolex blev oprindeligt grundlag i London i 1905, hvor Alfred David og Hans Wilsdorf startede et urmager firma op sammen. Dengang var urerne fremstillet i Schweiz, men selve brandet stammer fra London. 

8. Rolex’ hovedkvarter er topsikret 

Det siges faktisk, at urfirmaets hovedkvarter er mere sikkert end et topsikret fængsel. Det lyder måske voldsomt, men grundet urerne pris og dets materialer til fremstilling, er det en nødvendighed, at sikkerheden er i top. Det betyder også, at alle medarbejdere kommer ind til hovedkvarteret ved hjælp af deres fingeraftryk og en iris-scanner. Desuden anvendes pansrede lastbiler til at transportere urerne rundt fra sted til sted. 

9. Rolex er det første ur, der har været med på toppen af Mount Everest bjerget

Tilbage i 1953 besteg Edmund Hillary Mount Everst som den første i verden og med sig havde han et doneret rolex ur på håndleddet. Dette gav rolex en masse god omtale og reklame. Uret blev efterfølgende givet til Edmund som gave.   

10. Rolex har løst et mord 

Det lyder voldsomt, men det er sandt. Der har nemlig været et mord, hvor politiet var i stand til at identificere mordets offer på baggrund af det rolex ur, som offeret bar. Uret havde desuden en 40 timers stømreserve, hvorfor offerets dødstidspunkt ligeledes kunne identificeres ved hjælp af uret. 

For mere og rolex urer, læs da her køb rolex

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *