Historien om den populære 7 kabale

Hvor kommer 7 kabalen fra?

7 kabale er rent faktisk den mest populære kabale der findes. Det er en kabale der er kendt over hele verden og som har været spillet blandt mennesket i flere hundrede år. Derfor har det stor betydning, hvis man ønsker at blive en dygtigere 7 kabale spiller, at man lærer noget om dens historie og oprindelse.

Man kan ikke med 100% sikkerhed sige, hvor 7 kabalen har sin oprindelse og hvor den herved kommer fra, men de fleste  historikere er dog af den mening og holdning, at den sandsynligvis har sin oprindelse i Skandinavien eller i Tyskland. Grunden til at man har placeret 7 kabalens oprindelse her. er at man har fundet en bog fra 1700-tallet, hvor kabalen er omtalt. Det er dog helt sikkert, at 7 kabalen senere har fundet vej til resten af verden.

Grunden til den store popularitet omkring 7 kabalen er, at den er helt ekstremt nem at lægge. Det er muligt uanset alder og social rang at spille. 7 kabalen blev spredt rundt over hele verden i løbet af 1800 og 1900-tallet, men blev en gang for alle gjort til allemandseje, da Windows inkluderede spillet i deres styresystem. I takt med dette, blev det hurtigt trendy, at spille 7 kabale igen og sammen med dette har kabalen fået fremvækst, som et populært online spil.

Regler

Siden 7 kabalen er så udbredt over hele verden, findes der helt naturligt utallige varianter af den populære kabale. På engelsk kaldes den klassiske 7 kabale for en Klondike kabale. Dette er fordi, at spillet blev spillet af fuldgraverne i den canadiske region Klondike i 1900-tallet.

At lægge en 7 kabale kan ved første øjekast virke mere kompliceret end det egentlig er tilfældet. Men det handler hovedsageligt om, at samle de fire forskellige kulører, som der nu engang er i et almindeligt spil kort. For at kabalen skal kunne gå op, skal du dermed samle alle hjerter, ruder, klør og spar i fire forskellige bunker.

Du spiller ved at lægge kort ud i syv bunker. Første række indeholder blot 1 enkelt kort, anden række 2 kort, tredje række 3 kort og så fremdeles. Det øverste kort i de syv rækker ligger med billedsiden op, mens de resterende kort ligger med billedsiden ned. Du skal starte med at bygge på de fire bunker, med det laveste kort i hver kulør. Det laveste kort i 7 kabale er esset.

3 tanker om “Historien om den populære 7 kabale

 1. Ellen L. Svar

  Hey – Phbooking.dk
  Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem. 🙂
  Fortsat god dag, Ellen L.

 2. Oliver B. W. Svar

  Howdi, Phbooking.dk
  Godt med en masse nyheder – nu tjekker jeg op næsten dagligt på om der er kommet nyt. Mvh., Oliver B. W.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *