Vietnam; et fantastisk rejseland

Vietnam er et fantastisk rejseland. Naturen, kulturen, maden, befolkningen. Alt er positivt. Der er mulighed for at opleve lidt af det hele, både skøn og storslået natur og pulserende storbyer, lokale markeder og fantastisk madoplevelser. Hanoi er en by med fantastisk mange muligheder og en oplag by at starte din rundrejse i. Du har mulighed for at tage på skønne ture i naturen lige udenfor byen, ligesom du har mulighed for at opleve byen. 

Hanoi er desuden Vietnams smukke hovedstad med omkring 7,8 millioner indbyggere – altså væsentlig flere end vi er i hele landet. Du vil opleve scootere som en meget stor del af bybilledet, og det ligner, de kører helt sindssygt. Det er ikke tilfældet, de har fuldstændig styr på, hvad de gør, når de navigerer rundt omkring i trafikken. 

Planlæg turen 

Du kan ikke flyve direkte til Hanoi fra Danmark, så du vil under alle omstændigheder minimum have et stop undervejs. Planlæg derfor hvor du gerne vil have stop og overvej, om det er et sted du vil bruge et par dage. Du kan stoppe bl.a. stoppe i Doha, Singapore, Hong Kong eller Bangkok, hvor du kan bruge et par dage og opleve noget helt andet end Vietnam. Tager du stop i Doha eller Singapore oplever du uden tvivl en helt anden start eller slutning på rejsen, end du har fået i Vietnam.

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og du er mere udhvilket, når du når frem, hvis du har de første dage i en anden by end der, hvor rejsen virkelig går til. Når man rejser øst over er det klart bedst, hvis du kan rejse minimum to uger. Rejsen er langt og man bliver træt undervejs, hvorfor de første par dage oftest går med at tilpasse sig den nye situation, vejret, klimaet osv.

Hvis du har planer om en rundrejse i hele landet, så bør du også planlægge hvilken rute du bør tage. Det er altid en god idé at starte med en overnatning i en af de større byer, f.eks. Hanoi, så du lige kan lande. Landet er meget forskelligt fra Nord til Syd, og den smukke forskellighed oplever du naturligvis kun, hvis du tager en rundrejse i landet. Rejs ved Hanoi og derefter sydpå er en oplagt rute på din tur. 

Oplev Vietnam 

Du kan gå på oplevelse på nogle af de mange markeder, hvor du kan finde alt fra tørklæder og beklædningsgenstande til silke og keramik og til friske råvarer, du kan få tilberedt til de lækreste retter på markedet. Det er et must, når du er på en rejse i Vietnam at besøge et af de mange pulserende markeder. Spiser du på markederne får du meget mere for pengene, end du gør på restauranter.

Du kan på din tur spise dig gennem Vietnam for nærmest ingen penge, hvis du spiser på markederne og gadekøkkenerne, hvor du for en sum af omkring 8 kr. kan få en nuddelret og for 5 kr. en tilhørende drikkevare. Det er generelt ret billig at leve og bo i Vietnam, og du får virkelig meget for pengene, når det handler om madoplevelser. 

Oplevelser for alle 

Naturen er en stor del af din rejse til Vietnam, der byder på storslåede rismarker, smukke badestrande og fredfyldte øer, vanvittige og smukke templer og vilde storbyer med en masse larm og virvar, som også har sin charme på sin egen måde. Der er virkelig noget for enhver smag i Vietnam med kirker og museer, markeder og natur, historie og fantastisk mad. Og du oplever alsidigheden og forskelligheden gennem landet på en rundrejse gennem Vietnam. 

5 tanker om “Vietnam; et fantastisk rejseland

 1. Asger E. Svar

  kære
  Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her! Rigtig god aften, Asger

 2. Christian A. H Svar

  kære Jeg er godt nok fan – det må jeg indrømme
  Pft., Christian A. H

 3. Astrid A. G. Svar

  Phbooking.dk Heej, Jeg er fan – andet kan jeg ikke sige!
  Venligste hilsner, Astrid

 4. Otto S. W. Svar

  Konge artikel – Phbooking.dk Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? 😉 De kærligste hilsner. Otto

 5. Mathias H. Svar

  Hullehøj
  Nu læste jeg lige “Vietnam; et fantastisk rejseland” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. Fortsat god dag, Mathias H.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *